Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Screening Cancer de San (BRCA1 si BRCA2) - MLPA

Screening Cancer de San (BRCA1 si BRCA2) - MLPAGena BRCA1(Breast Cancer Type1 - gena implicata in cancerul de san tip 1) este localizata la nivelul cromozomului 17.

Gena BRCA2 (Breast Cancer Type 2 - gena implicata in cancerul de san tip 2) este localizata la nivelul cromozomului 13. Aceste gene sunt diferite ca structura dar au roluri similare in repararea leziunilor care pot apare la nivelul ADN.

Rearanjamentele prin mutatii, deletii (pierderea unui segment discret din gena) sau insertii(prezenta unei litere incorecte din alfabetul genic in cadrul unei gene) sunt responsabile pentru cancerul de san cu componenta ereditara sau cancerul ovarian cu componenta ereditara.

Aproximativ 10% din cazurile de cancer ovarian si 7% din cazurile de cancer de san din populatia generala se estimeaza ca sunt purtatori ai mutatiei la nivelul acestor gene .

In cazul in care in familia dumneavoastra au fost cazuri de cancer de san este indicat sa va testati pentru detrminarea eventualei mutatii la nivelul acestor gene.

Metoda utilizata pentru detectia acestor mutatii este o tehnica de biologie moleculara inalt performanta practicata in laboratoare de varf din lume respectiv Multiplex Ligation - dependent Probe Amplification(MLPA) - Amplificare cu Probe de inalta specificitate a regiunii cromozomiale de interes.

Produsul rezultat dupa amplificare (post PCR) este analizat printr-o tehnica inalt performanta denumita electroforeza capilara iar datele generate sunt procesate cu un soft specializat respectiv GeneMapper ID v3.2.

Rezultatul analizei este disponibil in 15-25 de zile.

Pentru a reduce anxietatea generata de prezenta mutatiilor (in conditiile in care acestea au fost detectate) va recomandam consult specializat genetic si oncologic pentru lamurirea completa a diagnosticului si pentru evaluarea riscului.


Acest articol a fost vizualizat de 16464 ori.