Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Dublu test pentru screening in primul trimestru de sarcina

Dublu test pentru screening in primul trimestru de sarcinaDE CE GENETIC LAB?

1. PRIMUL laborator care a efectuat DUBLUL TEST in ROMANIA

2. Detinem CEA MAI MARE BAZA DE DATE privind calculul statistic al riscului estimat (peste 20 000 de femei insarcinate)

3. Utilizam un analizor de ultima generatie ce functioneaza pe baza principiului chemiluminiscentei (IMMULITE)

4. Metoda este validata prin includerea in PROGRAMUL DE COMPARARE EXTERNA INTERLABORATOARE RIQAS

5. CALCUL DE RISC GRATUIT

6. CONSULT GRATUIT

7. PRET IMBATABIL

8. PROMPTITUDINE

9. 25% REDUCERE la testele de BIOCHIMIE pentru gravidele ce efectueaza Dublul Test in laboratorul nostru

10. PACHET PROMOTIONAL - PENTA TEST: Dublul Test + Test Surditate + Test Fibroza Chistica
Medicina moderna vine in ajutorul viitoarei mamici cu o serie de teste neinvazive de screening (fara risc pentru mama si copil) pentru a oferi informatii privind starea de sanatate a fatului analizand markeri serici materni. Pentru efectuarea testului sunt necesari numai 3 ml sange de la mama. DUBLUL TEST este unul dintre cele mai importante teste de screening prenatal!

Dublul Test se efectueaza intre saptamanile 10 si 13,6 de sarcina si se bazeaza pe determinarea nivelurilor a doi markeri serici din sangele mamei corelate cu dimensiunea translucentei nucale masurata ecografic:

PAPP-A (Pregnancy Associated Plasma Protein A - proteina plasmatica A asociata sarcinii) produsa de placenta;

Free I -hCG (free I subunit of the Human Chorionic Gonadotropin - subunitatea I libera a hormonului gonadotrofinei corionice umane) produsa de placenta;

Translucenta nucala (NT) - parametru ecografic ce masoara spatiul translucid de la nivelul cefei fatului, cuprins intre coloana vertebrala cervicala si tegument.

Testarea acestor markeri este irelevanta dupa saptamana 14 de sarcina. Acesti markeri au valori modificate in cazul urmatoarelor afectiuni:

Sindromul DOWN (trisomie 21) - cea mai frecventa anomalie genetica, caracterizata prin retard mental de diferite grade de severitate si multiple anomalii (sistem cardiovascular, digestiv), cu o incidenta de 1/700 nou-nascuti;

Sindromul Edwards (trisomie 18) - anomalie genetica foarte grava, caracterizata prin retard mental sever si malformatii multiple, cu o incidenta de 1/6000 nou-nascuti.

Malformatii cardiace - regiunea nucala apare ingrosata (NT a 3mm) in malformatiile cardiace si anumite anomalii cromozomiale (inclusiv trisomia 18 si trisomia 21).

INTERPRETAREA DUBLULUI TEST

Valorile celor trei markeri sunt strict dependente de varsta sarcinii, asfel incat o estimare gresita cu cateva zile determina erori in calcularea riscului. Este important ca in ziua recoltarii sangelui sau cel mult cu 2-5 zile inainte, sa se efectueze o ecografie pentru a stabili varsta reala a sarcinii.

Datele cantitative obtinute si grosimea translucentei nucale sunt analizate cu un program special in corelatie cu alti parametri (varsta materna, varsta sarcinii, sarcina gemelara, FIV, rasa, greutatea inaintea sarcinii, numarul de tigari fumate pe zi, diabet). Daca riscul estimat depaseste un anumit nivel mediu de risc acceptat, testul se considera pozitiv.

Fiind o metoda de screening prenatal rezultatele obtinute au doar o valoare orientativa pentru diagnostic. Astfel, gravidele care primesc un rezultat pozitiv (risc pentru trisomie 21, 18), pot avea un copil normal, iar pentru cele care primesc un rezultat negativ, probabilitatea de a da nastere unui copil afectat este mult mai mica, neexcluzand acest risc in totalitate.

Dublul Test are o rata de detectie de 91% pentru sindromul Down si 97% pentru sindromul Edwards, procente considerabile pentru a se recomanda acest test ca procedura de screening pentru toate gravidele.

DUBLUL TEST realizeaza selectia gravidelor cu o sarcina cu risc!

Femeile insarcinate vor fi consiliate pentru a efectua in continuare testul triplu (in intervalul 14-21 saptamani de sarcina) urmat de teste de diagnostic invazive de certitudine - amniocenteza (procedura de recoltare a lichidului amniotic) cu efectuarea cariotipului fetal (analiza cromozomilor din celulele lichidului amniotic) sau analiza rapida a cromozomilor 21, 18, 13, X si Y prin QF-PCR sau FISH.


Acest articol a fost vizualizat de 68833 ori.