Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Detectia HLA B27 prin PCR

Detectia HLA B27 prin PCR
Fiecare persoana umana prezinta o identitate a celulelor organismului care este determinata de prezenta pe suprafata celulelor a unor molecule care permit sistemului de aparare al organismului sa diferentieze intre self si non-self (intre ceea ce este strain organismului si ceea ce este propriu organismului). Aceste molecule poarta denumirea de antigene de histocompatibilitate respectiv HLA (Human Leucocyte Antigens).

O astfel de molecula HLA este si antigenul HLA- B27. Informatia genetica necesara sintezei proteinelor care sunt indispensabile bunei functionari a organismului este stocata de maniera codificata - intr-un anumit limbaj biochimic-la nivelul ADN. Gena este segmentul de ADN care contine instructiunile de sinteza a unei anumite proteine. O astfel de proteina este si HLA-B 27, deci informatia necesara sintezei acestui antigen HLA se gaseste la nivelul unei gene respectiv la nivelul unui segment specific ADN.

Persoanele care prezinta HLA-B27 se pare ca au o susceptibilitate crescuta pentru anumite maladii auto-imune cum ar fi: poliartrita reumatoida sau spondilita anchilopoietica.

Pentru detectia eventualei prezente a HLA-B27 in laboratorul nostru se utilizeaza o tehnica de biologie moleculara inalt performanta care amplifica specific gena care codifica HLA-B27. Aceasta tehnica de biologie moleculara se numeste PCR (Polymerase Chain Reaction).

Nu este necesara decat recoltarea unei probe de sange .

Rezultatul analizei este disponibil in 7-10 zile lucratoare de la primirea probei.


Acest articol a fost vizualizat de 19176 ori.