Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Determinarea paternitatii - maternitatii (16 STR - uri)

Determinarea paternitatii - maternitatii (16 STR - uri)Test ADN pentru Determinarea Paternitatii

Testul de paternitate precizeaza prin analiza ADN daca un barbat este sau nu tatal biologic al unui anumit copil sau fetus ( cand mama este insarcinata).
In cadrul laboratorului nostru procedura de lucru este standardizata (conform standardelor din marile centre internationale ) si se bazeaza pe utilizarea ultimei generatii de aparate si a celor mai avansate kituri comerciale recunoscute in lumea stiintifica.

Baza stiintifica a testului de paternitate

Testul are ca fundament principiul transmiterii caracterelor ereditare care sunt mostenite de copil de la ambii parinti biologici. Informatia ereditara este depozitata de maniera codificata la nivelul ADN (Acid Dezoxiribo Nucleic ). Celulele organismului uman contin ADN depozitat in 46 de formatiuni microscopice denumite cromozomi. Celulele reproducatoare-ovulul(celula reproducatoare feminina) si spermatozoidul (celula reproducatoare masculina) contin fiecare 23 de cromozomi.

Prin urmare copilul va mosteni 23 de cromozomi de la tata si 23 de cromozomi de la mama.
In cadrul testului de paternitate sunt analizate anumite portiuni din structura ADN denumite markeri STR (Short Tandem Repeats). Acesti markeri prezinta o variabilitate accentuata in populatia umana realizand configuratii unice pentru fiecare persoana. La copii configuratia markerilor rezulta din combinatia markerilor transmisi de parintii biologici.

Identificarea acestor markeri face posibila calcularea probabilitatii si a indicelui de paternitate.
Prezenta mamei pentru efectuarea testului de paternitate NU este obligatorie. Testul de paternitate este un test cu siguranta de aproximativ 100%.
In cazuri rare exista posibilitatea unei necorespondente (neconfirmarea unui marker), cauza fiind o mutatie spontana.

Calitatea rezultatului nu este insa afectata deoarece probabilitatea paternitatii este foarte mare.
Rezultatul testarii ADN asigura confirmarea paternitatii cu o probabilitate de 99,9999% si excluderea paternitatii cu o probabilitate de 100%.

Probe biologice necesare pentru testarea paternitatii-este necesara recoltarea de probe atat de la presupusul tata biologic cat si de la copil.

Proba poate fi:sange periferic (max.2ml), fire de par cu radacina(7-10 fire), periuta de dinti.
Prenatal probele biologice pot fi: vilozitati coriale(2-3mm), lichid amniotic (1.5 - 2ml).

- Se poate testa inrudirea mama-copil sau maternitatea unei persoane?
Da.In aceasta situatie se va testa ADN-ul mitocondrial (ADNmt) care se transmite exclusiv pe linie materna si se gaseste in fiecare celula din organism.

- Se poate testa inrudirea frate/sora-sora?
Da.Prin compararea profilelor genetice se poate stabili daca doua sau mai multe persoane prezinta legaturi de rudenie frate/sora-sora.Testarea este posibila chiar daca fratii au ambii parinti comuni sau doar unul.Testarea fratriei intre doua persoane care ipotetic au aceeasi mama se poate realiza prin analiza ADNmt deoarece fratii/surorile mostenesc acest ADN numai pe linie materna.

In cazul in care se testeaza fratria ( proba apartinand presupusului tata nu este disponibila) sau alt grad de inrudire (unchi direct-nepot direct, bunic direct-nepot direct) intre persoane de sex masculin, se analizeaza cromozomul Y deoarece acesta se transmite pe linie paterna(bunic tata, inclusiv fratii tatalui si fiu).

- Prin analiza profilelor genetice se poate stabili daca gemenii sunt identici sau nu?
Da. Gemenii pot fi monozigoti sau identici in cazul in care s-au dezvoltat din aceeasi celula ou (zigot) sau diferiti (dizigoti) in cazul in care au existat doua celule ou diferite fecundate de doi spermatozoizi diferiti.

- Este rezultatul testului de paternitate confidential?
DA. Puteti fi sigur de pastrarea stricta a confidentialitatii rezultatului deoarece acesta nu poate intra in posesia altei persoane decat persoana care solicita testarea ADN a paternitatii.

Acest articol a fost vizualizat de 17892 ori.