Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Detectia mutatiilor genei MTHFR

Detectia mutatiilor genei MTHFRMTHFR (metilentetrahidrofolat reductaza) - enzima implicata in metabolismul acidului folic, indispensabil pentru eliminarea homocisteinei existente in organism.

Mutatia C677T (inlocuirea Citozinei cu Timina) de la nivelul genei MTHFR duce la sinteza unei enzime mai putin eficiente, efectul fiind cresterea nivelului de homocisteina, ce reprezinta un factor de risc in ateroscleroza, tromboza (obturatie a unei artere sau vene printr-un cheag de sange) si hipertensiune. Acest lucru este valabil in cazul mutatiei in forma homozigota (mutatie homozigota = prezenta a doua mutatii identice - genotip 677TT). Pacientii heterozigoti pentru aceasta mutatie (mutatie heterozigota = prezenta unei singure mutatiiA - genotip 677CT) nu prezinta hiperhomocisteinemie si nici risc pentru evenimente trombotice.

Mutatia A1298C (inlocuirea Adeninei cu Citozina) nu este asociata cu hiperhomocisteinemie, indiferent de forma heterozigota sau homozigota a mutatiei, desi statusul homozigot (genotip 1298CC) sau heterozigot combinat pentru cele 2 mutatii ale genei MTHFR (genotip 677CT/1298AC) poate duce la aparitia unor manifestari clinice similare cu cele determinate de mutatia C677T in forma homozigota.

Defectele de tub neural (spina bifida, anencefalie) si complicatiile sarcinii (pierderi recurente de sarcina in special in trimestrele II si III, preeclampsia, intarzierea cresterii intrauterine, ruperea placentei) sunt legate de asemenea de insuficienta functionala a enzimei MTFHR.

Detectia acestor mutatii, alaturi de alti factori trombofilici (mutatia G20200A de la nivelul Factorului II al coagularii sangelui si Factorul V Leiden - mutatia G1691A) creste dramatic riscul pentru trombofiliile venoase.

Aportul de acid folic pentru prevenirea defectelor de tub neural si afectiunilor cardiovasculare, terapia anticoagulanta necesara ducerii la termen al unei sarcini sugereaza importanta testarii genetice.Fisiere atasate

Wallpaper MTHFR.pdf
Tip pdf, dimensiune 1.07 MB ( 1096.01 Kb)

Acest articol a fost vizualizat de 39280 ori.