Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Triplu test in perioada sarcinii

Triplu test in perioada sarciniiDE CE GENETIC LAB ?

1. PRIMUL laborator care a efectuat TRIPLUL TEST in ROMANIA

2. Detinem CEA MAI MARE BAZA DE DATE privind calculul statistic al riscului estimat (> 20 000 de femei insarcinate)

3. Utilizam un analizor de ultima generatie ce functioneaza pe baza principiului chemiluminiscentei (IMMULITE)

4. Metoda este validata prin includerea in PROGRAMUL DE COMPARARE EXTERNA INTERLABORATOARE RIQAS

5. CALCUL DE RISC GRATUIT

6. CONSULT GRATUIT

7. PRET IMBATABIL

8. PROMPTITUDINE

9. 25% REDUCERE la testele de BIOCHIMIE pentru gravidele ce efectueaza Triplu Test in laboratorul nostru

10. PACHET PROMOTIONAL - PENTA TEST: Triplu Test + Test Surditate + Test Fibroza Chistica.

Medicina moderna vine in ajutorul viitoarei mamici cu o serie de teste neinvazive de screening (fara risc pentru mama si copil) pentru a oferi informatii privind starea de sanatate a fatului analizand markeri serici materni. Pentru efectuarea testului sunt necesari numai 3 ml sange de la mama. TRIPLUL TEST este cel mai important test de screening prenatal!

Triplul Test se efectueaza intre saptamanile 14 si 21 de sarcina si se bazeaza pe determinarea nivelurilor a trei markeri serici din sangele mamei:

AFP (alfa-fetoproteina) - una din primele alfa-globuline care apar in cursul dezvoltarii embrionare

uE3 (estriol neconjugat) - principalul hormon estrogenic secretat de placenta in timpul sarcinii

HCG (gonadotropina chorionica umana) - hormon produs de partea fetala a placentei, cu valori detectabile la cateva zile dupa fertilizare.

Acesti markeri au valori modificate in cazul urmatoarelor afectiuni:

defectele de tub neural - grup de afectiuni congenitale caracterizate prin defecte de formare a tubului neural (din care va rezulta sistemul nervos central si maduva spinarii): spina bidida, anencefalia;

sindromul DOWN (trisomie 21) - cea mai frecventa anomalie genetica, caracterizata prin retard mental de diferite grade de severitate si multiple anomalii (sistem cardiovascular, digestiv), cu o incidenta de 1/700 nou-nascuti;

sindromul Edwards (trisomie 18) - anomalie genetica foarte grava, caracterizata prin retard mental sever si malformatii multiple, cu o incidenta de 1/6000 nou-nascuti.

INTERPRETAREA TRIPLULUI TEST

Valorile celor trei markeri sunt strict dependente de varsta sarcinii, asfel incat o estimare gresita cu cateva zile determina erori in calcularea riscului. Este important ca in ziua recoltarii sangelui sau cel mult cu 2-5 zile inainte, sa se efectueze o ecografie pentru a stabili varsta reala a sarcinii.

Datele cantitative obtinute sunt analizate cu un program special in corelatie cu alti parametri (varsta materna, varsta sarcinii, sarcina gemelara, FIV, rasa, greutatea inaintea sarcinii, numarul de tigari fumate pe zi, diabet). Daca riscul estimat depaseste un anumit nivel mediu de risc acceptat, testul se considera pozitiv.

Fiind o metoda de screening prenatal rezultatele obtinute au doar o valoare orientativa pentru diagnostic. Astfel, gravidele care primesc un rezultat pozitiv (risc pentru trisomie 21, 18 sau pentru defect de tub neural), pot avea un copil normal, iar pentru cele care primesc un rezultat negativ, probabilitatea de a da nastere unui copil afectat este mult mai mica, neexcluzand acest risc in totalitate.

Triplul Test are o rata de detectie de 85% pentru defectul de tub neural, 75% pentru sindromul Down si 60% pentru sindromul Edwards, procente rezonabile pentru a se recomanda acest test ca procedura de screening pentru toate gravidele.

TRIPLUL TEST realizeaza selectia gravidelor cu o sarcina cu risc!

Femeile insarcinate vor fi consiliate pentru a efectua in continuare teste de diagnostic invazive de certitudine - amniocenteza (procedura de recoltare a lichidului amniotic) cu efectuarea cariotipului fetal (analiza cromozomilor din celulele lichidului amniotic) sau analiza rapida a cromozomilor 21, 18, 13, X si Y prin QF-PCR sau FISH.


Acest articol a fost vizualizat de 36441 ori.