Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Variantele Genice ale Interleukinei 28 B (IL28B)

Variantele Genice ale Interleukinei 28 B (IL28B)VARIANTELE GENICE ALE INTERLEUKINEI 28 B (IL28B) SI RASPUNSUL LA TRATAMENT AL PACIENTILOR CU HEPATITA CRONICA CHepatita C
este o boala infectioasa determinata de infectia cu virusul hepatitic C (VHC). Infectia cu VHC se transmite pe cale parenterala - sange contaminat - sau tesut contaminat prin utilizarea drogurilor cu administrare intra-venoasa, transplant de organe, contactul sexual cu un partener infectat cu VHC.


Virusul Hepatitic C (VHC)
- este un virus mic, care prezinta o anvelopa virala si a carui informatie genetica este stocata la nivelul unui ARN (AcidRiboNucleic ) viral.


Au fost determinate mai multe variante - genotipuri - ale VHC, respectiv cel putin sase genotipuri majore. Genotipul 1- subtipurile 1a si 1b - sunt responsabile de 75% din cazurile de infectie cu VHC.


Aproximativ 80% din pacientii infectati cu VHC evolueaza spre hepatita cronica cu VHC.

Infectia cronica cu VHC se caracterizeaza prin prezenta anticorpilor anti-VHC (AcVHC) asociata cu cresteri ale transaminazelor serice - ALT si AST- si nivele detectabile ale ARN-VHC persistente pentru mai mult de sase luni.

Pentru pacientii infectati cronic, riscul de aparitie ulterioara al cirozei hepatice este estimat la 5-25% pe o perioada de 20-30 de ani. Pacientii cu ciroza hepatica VHC prezinta risc de insuficienta hepatica - 30% pe o perioada de 10 ani - si cancer hepatic - 1-3% - per an.


Din cauza evolutiei lente a hepatitei cu VHC este dificil de apreciat raspunsul la tratament utilizand criterii de raspuns clinic. Raspunsul virusologic sustinut - RVS - definit ca absenta ARN-VHC in serul pacientului pe o perioada de 24 de saptamani dupa incetarea terapiei, este criteriul cel mai utilizat pentru aprecierea raspunsului la tratament.


Tratamentul indicat pentru infectia cronica cu VHC este administrarea combinata de peginterferon - PEG-IFN alfa - si Ribavirin (RBV) avand drept scop terapeutic final - diminuarea replicarii VHC si normalizarea transaminazelor. Individualizarea terapiei, respectiv dozele administrate si durata tratamentului, depind de multiplii factori clinici si de genotipul VHC.


Variatiile genice asociate Interleukinei 28B respectiv anumite variatii discrete la nivelul literelor alfabetului genic, sunt asociate cu un raspuns terapeutic bun la tratamentul cu RBV si PEG-IFN alfa. Consecutiv cercetarilor de biologie moleculara respectiv de genomica au fost descoperite secvente ADN polimorfice denumite SNP care influenteaza pozitiv raspunsul la tratamentul instituit.


Aceste SNP sunt urmatoarele:


* rs12979860C a fost asociata cu o rata de raspuns virusologic sustinut de 2-3 ori mai mare consecutiv terapiei cu IFN si RBV.
* rs12979860C/C a fost de asemeni asociat cu o rata de 3 ori mai mare de raspuns virusologic sustinut.
* rs809917T este asociata cu o rata de raspuns virusologic mai mare comparativ cu alela G, care este un factor de risc pentru lipsa de raspuns la tratament.

Citeste mai multe detalii stiintifice..


Acest articol a fost vizualizat de 4414 ori.