Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Virusul Hepatitic B

Virusul Hepatitic BPCR cantitativ HBV - Virus Hepatitic B

Virusul Hepatitic B este un virus care infecteaza celula hepatica. Infectia cu virus hepatitic B se realizeaza pe cale parenterala- ace de seringa, transfuzii dar si prin instrumente insuficient sterilizate-manechiura, pedichiura,etc. Virusul hepatitic B se transmite si prin contact sexual.

Maladia determinata de virusul hepatitic B este Hepatita Virala B. 75% din persoanele infectate cu HBV se vindeca dar 25% prezinta persistenta infectiei cu HBV respectiv cronicizarea hepatitei virale B.

Virusul hepatitic B infecteaza celula hepatica si se multiplica exclusiv la nivel intracelular. Ca orice virus, virusul hepatitic B este un parazit celular obligatoriu.

Clinic hepatita virala B se caracterizeaza prin astenie,greata ,varsaturi,inapetenta.Uneori poate apare coloratia icterica a tegumentelor si sclerei conjunctivale.Examenul ecografic poate determina un grad variabil de crestere in dimensiuni a ficatului (hepatomegalie).

Analize imunologice

Imunologic se detecteaza urmatorii markeri de infectie cu HBV:

  • AgHBs-antigenul HB de suprafata-traduce infectia cu HBV.Persistenta acestui antigen peste 3 luni traduce cronicizarea infectiei cu HBV. Ameliorarea se traduce prin aparitia de AcHBs (anticorpi HBs).
  • AgHBe-Antigenul HBe. Acest marker imunologic indica gradul de replicare virala.Ameliorarea se traduce prin aparitia Ac Hbe(anticorpi Hbe).
  • AcHBc-Anticorpi HB core( de miez viral).

Analize biologie moleculara

Abordarea diagnostica moderna a infectiei cu HBV recurge la utilizarea de tehnici de biologie moleculara care confera un plus de sensibilitate si specificitate diagnosticului oferind informatii intime asupra gradului de replicare virala si implicit asupra statusului maladiei hepatitice B.

HBV este un virus care prezinta informatia necesara sintezei componentelor din care este constituit stocata la nivelul ADN (AcidDezoxiriboNucleic) genomic viral.Prin urmare gradul de multiplicare a HBV la nivel intracelular poate fi corelat de maniera sensibila cu determinarea cantitativa a ADN(AcidDezoxiriboNucleic) a "ului viral.

In acest scop este utilizata o tehnica de biologie moleculara care amplifica (multiplica) specific ADN-ul genomic viral HBV de la nivelul organismului infectat. Tehnica se numeste PCR(Polymerase Chain Reaction).

Aceasta tehnica prin gradul de informatii pe care le furnizeaza, utile atat in abordarea terapeutica cat si in aprecierea prognosticului este superioara diagnosticului imunologic.

Pentru efectuarea analizei este necesara recoltarea unei probe de sange.

Rezultatul este disponibil in 10 - 15 zile lucratoare.Fisiere atasate

Detectarea Virusurilor Hepatitice.pdf
Tip pdf, dimensiune 0.54 MB ( 556.29 Kb)

Acest articol a fost vizualizat de 13754 ori.