Genetic Lab

1

. Contact


Specialistii nostri
va vor explica totul
pas cu pas.

2

. Analize si teste


Vezi lista completa de analize
facute in laboratorul nostru A»

3

. Rezultate online


Acum iti poti descarca direct
pe calculator rezultatele A»

Ultimele Noutati
Competitie grant cercetare
Scrisoare de intentie Prin prezenta va anuntam intentia S.C. Genetic ...
BRCA1 si BRCA2
Din 14 Noiembrie se poate efectua la Genetic Lab ...
Test Intoleranta Lactoza
Pentru fanii Facebook reducere la acest tip de test. Doar ...
Vezi toate noutatile »

Links www.testepaternitate.ro


Newsletter
abonare dezabonare


Teste de laborator
Analize » Virus Hepatitic C

Virus Hepatitic CPCR cantitativ HCV - Virus Hepatitic C

Virusul hepatitic C (HCV) determina consecutiv infectiei hepatice Hepatita Virala C. HCV se multiplica strict la nivel intracelular respectiv in interiorul celulei hepatice. Hepatita virala C are o evolutie cronica iar in conditiile nerespectarii regimului alimentar respectiv a tratamentului prescris de medicul specialist evolutia poate fi serioasa spre ciroza hepatica respectiv cancer hepatic.

HCV se transmite pe cale parenterala- ace de seringa infectate, transfuzii, cabinete inadecvate de manechiura, pedichiura, instrumente stomatologice insuficient sterilizate. Exista riscul transmiterii HCV si prin contact sexual.

Clinic pacientul prezinta greata,varsaturi,umeori dureri articulare datorita manifestarilor auto-imune,modificari ale dimensiunii ficatului detectate ecografic, coloratie icterica a tegumentelor si/sau sclerei conjunctivale. Se poate instala si un sindrom de astenie (o stare de slabiciune generala).

Imunologic

Diagnosticul imunologic detecteaza prezenta Ac HCV (anticorpi Anti-HCV). Diagnosticul imunologic de infectie cu HCV necesita confirmarea printr-o tehnica suplimentara de diagnostic care se numeste RIBA(Recombinant Immunoblot Assay) care certifica diagnosticul de infectie cu HCV.

Diagnostic biologie moleculara

Informatia necesara sintezei componentelor din care este alcatuit HCV desfasurata la nivelul celulei hepatice, este stocata la nivelul ARN (AcidRiboNucleic) viral HCV.

Gradul de multiplicare virala la nivelul organismului poate fi corelat de maniera sensibila si precisa cu determinarea cantitativa a ARN - HCV.

In acest scop este utilizata o tehnica inalt performanta de biologie moleculara denumita PCR(Polymerase Chain Reaction). Consecutiv transformarii ARN-HCV in ADN( AcidDezoxiriboNucleic) se realizeaza amplificarea (multiplicarea ) ADN de inalta specificitate si sensibilitate.Rezultatul este exprimat cantitativ oferind informatii valoroase pentru diagnostic, prognostic si pentru aprecierea raspunsului la tratament.

Pentru realizarea analizei este necesara recoltarea unei probe de sange.

Rezultatul este disponibil in 15-20 zile lucratoare !


Acest articol a fost vizualizat de 11877 ori.