MyBioma – Analiza microbiotei intestinale

Care este scopul acestei analize?

Scopul analizei microbiomului este de a examina toate bacteriile prezente în scaun folosind o analiză de secvențiere metagenomică. Echipa noastră vine în ajutorul sănătății pacienților, care poate fi influențată de microbiota digestivă și ce se poate face pentru a o îmbunătăți.

Ce reprezintă microbiota?

În tubul digestiv al fiecărei persoane există microorganisme care formează flora intestinală. Ele reprezintă baza stării noastre de bine. Această lume microscopică poate fi prietenul nostru cel mai bun, ajutându-ne în gestionarea stresului cotidian sau poate fi responsabilă de anumite afecțiuni inflamatorii persistente care sunt legate de un dezechilibru al florei bacteriene intestinale.

Diverse studii științifice au arătat că modificări ale microbiotei pot influența buna funcționare a mai multor organe. Este important de avut în vedere că nu microorganismele din intestin provoacă boala, ci sunt asocieri cu acestea.

Ce informații oferă această analiză?

Raportul obținut în urma analizei conține rezultate legate de:

  • Compoziția microbiomului
  • Nutriție – tip de enterotip și metabolism
  • Sănătate – informații legate de inflamație, starea mucoasei intestinale, sindromul colonului iritabil, axa intestin – creier, intestin – inimă, intestin – ficat, intestin – piele, echilibru insulinic și sănătatea articulațiilor

Care este utilitatea?

În urma studiului amănunțit al microbiotei, se va elibera un raport detaliat ce conține informații și recomandări. Acesta va ajuta la înțelegerea mecanismelor de funcționare ale microbiomului și cum acesta impactează greutatea, aportul caloric și starea generală de sănătate. De asemenea, rezultatul analizei oferă sugestii și recomandări în schimbarea stilului de viață pentru a obține cel mai mare beneficiu din relația organism – microbiotă. Cu ajutorul acestor informații detaliate, se va putea stabili împreună cu medicul (nutriționist, diabetolog, gastroenterolog, etc..) cum  se poate îmbunătății starea de sănătate.