A avea un copil pentru unele cupluri definește sensul vieții. Însă uneori, lucrurile nu sunt așa simple cum ne dorim, din diferite cauze. Una dintre cauzele majore, este infertilitatea. Avansarea științei a oferit speranță cuplurilor care se confruntă cu astfel de probleme și anume apariția tehnicii de fertilizare in vitro.
Dar cu toate acestea, există situații în care procedura poate să nu dea rezultatele așteptate, deseori fiind vorba despre avorturi spontane care apar din cauze genetice.
În acest sens, Genetic Lab vine în ajutorul pacienților care urmează proceduri FIV sau au avut mai multe proceduri eșuate, cu o analiză de o importanță vitală și anume, screeningul genetic preimplantanțional (PGS).
PGS are ca scop screeningul la nivelul embrionilor în vederea detectării anomaliilor cromozomale numerice (aneuploidii) înainte de embriotransfer, pentru a reduce riscul de avort sau nașterea unui copil cu malformații congenitale și pentru a crește șansele de reușită a procedurii FIV. Este esențială în special cuplurilor care prezintă translocații în cadrul cariotipului, în cazurile cu material genetic donat, când nu sunt foarte bine cunoscute datele genetice ale donatorilor și de asemenea în cazul cuplurilor trecute de 40 de ani.
Analiza se bazează pe Next Generation Sequencing, ce oferă acuratețe, senzitivitate și înaltă rezoluție pentru detecția aneuploidiilor în cazul embrionilor. Procedura poate fi gata în 24h, crioprezervarea nu mai este necesară, ceea ce face ca șansele transferului să crească considerabil.
Daca sunteți în căutarea unei clinici sau a unui medic pentru procedura FIV, vă putem oferi recomandări către unii dintre cei mai buni specialiști.